Școala Doctorală de Relații Internaționale și Studii de Securitate


tablou-sdriss

Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană are în vedere posibilitatea parcurgerii tuturor ciclurilor de studii universitare, astfel că un important pilon de cercetare și educație îl reprezintă Școala doctorală de Relații Internaționale și Studii de Securitate. Aceasta formează şi desăvârşeşte specialişti la cel mai înalt nivel al pregătirii universitare în domeniul relațiilor internaționale/studii europene și a studiilor de securitate.

Printre direcţiile de cercetare ale școlii doctorale se numără: guvernanţa europeană, politica de securitate, securitatea economică, geopolitică, problematica minorităţilor etnice şi naţionale, securitatea energetică, securitatea umană, securitatea cibernetică, studiile de intelligence, filosofia politică și drept internațional.

Acestea demonstrează preocuparea pe care o are departamentul în vederea adaptării la dinamismul domeniilor de interes. Școala Dorctorală de Relații Internaționale și Studii de Securitate propune atât o curriculă flexibilă și mereu adaptată, avînd permanent grijă ca absolvenții săi să reprezinte profesioniștii și elita de mâine.